Risoni




Risoni

Risoni is een pasta gemaakt van harde tarwe in de vorm van een grote rijstkorrel. Kan gebruikt worden als alternatief voor rijst maar wordt vaak gemengd met een saus en in soepen. Ook in de Griekse en Turkse keuken wordt dit soort pasta gebruikt. De Grieken noemen het kritharaki en de Turken, sehriye.
Ingrediënten (voor 4 personen)
250 gram risoni
zout
3 eetlepels olijfolie

Bereiding
2 liter licht gezouten water aan de kook brengen.
De risoni aan het kokende water toevoegen en in ongeveer 12 minuten beetgaar koken.
Afgieten en goed laten uitlekken.
Olijfolie verhitten en hierin de risoni onder omscheppen snel en licht fruiten.

Opmerking:
Bij het fruiten van de risoni kunnen ingrediënten als versnipperde uit, knoflook of pepertjes toegevoegd worden, naargelang zin functie als bijgerecht.

Een portie van dit gerecht bevat: 190 kcal, 4 gram eiwit, 8 gram vet waarvan 1 gram verzadigd vet, 24 gram koolhydraten en 1 gram voedingsvezel.

Reacties