Doorgaan naar hoofdcontent

Witte bonen in tomatensaus met bacon en ei

Witte bonen in tomatensaus met bacon en ei
Ingrediënten (voor 4 personen)
200 gram witte bonen
1 ui
300 gram tomato frito of andere tomatensaus
50 gram boter
4 plakken bacon à 75 gram
4 eieren
olie om in te frituren
zout en peper
1 blaadje laurier en wat tijm

Bereiding
Witte bonen 12 tot 24 uur weken.
De geweekte witte bonen schoonspoelen en opzetten in licht gezouten water, aan de kook brengen en in ongeveer 45 minuten gaar koken.
Ui versnipperen en fruiten in een eetlepel boter.
De tomatensaus aan de ui toevoegen samen met laurier en tijm; enkele minuten laten sudderen.
Bacon kruiden met zout en peper en aan beide zijden kleuren en gaar bakken.
Witte bonen afgieten en mengen met de tomatensaus, nog enkele minuten op een zacht vuurtje laten staan.
Eieren één voor één fruiten in een steelpannetje met hete olie, daartoe zorgt men ervoor dat het eiwit zich mooi rond de dooier vormt met behulp van een lepel.
Laat de gefruite eieren even uitlekken op keukenpapier.


Witte bonen in tomatensaus met bacon en ei
Witte bonen in tom...
Hosted by eSnips

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.