Doorgaan naar hoofdcontent

Forel met amandelen

Forel met amandelen

Ingrediënten (voor 2 personen)
2 forellen
zout, witte peper
Tarwebloem (ongeveer 75 g.) om forellen in te wentelen.
60 g. boter
90 gram geschaafde amandelen (twee pakjes)
1 bosje peterselie
1 citroen
200 g. vastkokende aardappelen (bijvoorbeeld Accent of, om het helemaal lekker te maken, truffelaardappel)

Hulpmiddelen: Vispan, keukenpapier.

Bereidingswijze:
De schoongemaakte forellen met keukenpapier afdeppen en aan de binnenkant lichtjes bestrooien met zout en witte peper. Tarwebloem op een platte schaal mengen met wat zout en peper en hierin de forellen wentelen tot ze goed bedekt zijn. Aardappelen schillen, klein snijden en gaar koken. Peterselieblaadjes afplukken, wassen en hakken. De vispan op het vuur met de boter en deze laten smelten tot de boter een lichtbruine kleur krijgt (hazelnootboter). De forellen in de hete boter aan beide zijden bakken en gaar maken in ongeveer 8 minuten. De forellen uit de pan halen en warm houden op rechaud. De geschaafde amandelen in de bakboter snel laten bruin worden (goed schudden met de pan, of voortdurend de amandelen omscheppen). Citroensap en gehakte peterselie toevoegen en nog even alles goed verhitten. De gebakken amandelen met boter over en om de forellen leggen. Serveren met de gekookte aardappelen. Opmerking: Bij dit gerecht liefst geen groenten serveren, zou de smaak te veel beïnvloeden. Geef eventueel vooraf een slaatje.


Forel met amandelen
Forel met amandele...
Hosted by eSnips

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.