Baltische haringsalade
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 gerookte haringen
6 aardappels (vastkokend)
2 tomaten
1 komkommer
1 bosje peterselie
1 rode paprika
1 citroen
4 eetlepels olijfolie
Bereiding
Aardappels schillen, in plakjes snijden en wassen.
De aardappelplakjes beetgaar koken, afgieten en laten afkoelen.
De andere groenten wassen, tomaten en komkommer in plakjes snijden, paprika in reepjes.
peterselieblaadjes van de stengels plukken, wassen en fijnhakken.
Citroensap mengen met olijfolie en gehakte peterselie tot een vinaigrette.
De gerookte haringen van vel ontdoen, eventuele nog aanwezige graatjes verwijderen en de 4 filets op bordjes schikken.
De aardappelschijfjes en de groenten er netjes rond schikken en alles (behalve haringfilet) besprenkelen met de vinaigrette.
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 gerookte haringen
6 aardappels (vastkokend)
2 tomaten
1 komkommer
1 bosje peterselie
1 rode paprika
1 citroen
4 eetlepels olijfolie
Bereiding
Aardappels schillen, in plakjes snijden en wassen.
De aardappelplakjes beetgaar koken, afgieten en laten afkoelen.
De andere groenten wassen, tomaten en komkommer in plakjes snijden, paprika in reepjes.
peterselieblaadjes van de stengels plukken, wassen en fijnhakken.
Citroensap mengen met olijfolie en gehakte peterselie tot een vinaigrette.
De gerookte haringen van vel ontdoen, eventuele nog aanwezige graatjes verwijderen en de 4 filets op bordjes schikken.
De aardappelschijfjes en de groenten er netjes rond schikken en alles (behalve haringfilet) besprenkelen met de vinaigrette.
Baltische haringsa... |
Hosted by eSnips |
Reacties