Doorgaan naar hoofdcontent

Andalousische tomatenroomsoep


Andalousische tomatenroomsoep
Ingrediënten (voor 4 personen)
400 gram soepgroenten gesneden (ui, selder, wortel en prei)
50 gram boter
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels bloem
zout, peper, tijm en laurier
1,5 liter groentebouillon
halve rode paprika
halve gele paprika
2 vleestomaten
1 dl room
handvol peterselie

Bereiding
Soepgroenten schoonmaken, wassen en snijden.
De soepgroenten in de boter aanzweten, met tijm en laurier.
Tomatenpuree toevoegen en alles goed verhitten.
De bloem erdoor roeren en dan bevochtigen met de koude groentebouillon.
Gedurende een half uur zachtjes laten koken.
Peterselie wassen, blaadjes afplukken en fijnhakken, de stengels aan de soep toevoegen
Tomaten ontvellen, pitjes verwijderen en in dobbelsteentjes snijden.
Paprika's wassen, van zaadlijsten ontdoen en in dobbelsteentjes snijden (verse paprika's met dik vruchtvlees kunnen desgewenst ook eerst met een dunschiller geschild worden; dit maakt de paprika een stuk lichter verteerbaar).
Laurierblad en peterseliestengels uit de soep verwijderen en de soep met een staafmixer fijnmaken.
De soep terug op het vuur zetten en met de paprika en tomaat nog even zachtjes laten koken.
Op smaak brengen en afwerken met room en gehakte peterselie.


Andalousische tomatenroomsoep
Andalousische toma...
Hosted by eSnips

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.