Andalousische tomatenroomsoep
Ingrediënten (voor 4 personen)
400 gram soepgroenten gesneden (ui, selder, wortel en prei)
50 gram boter
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels bloem
zout, peper, tijm en laurier
1,5 liter groentebouillon
halve rode paprika
halve gele paprika
2 vleestomaten
1 dl room
handvol peterselie
Bereiding
Soepgroenten schoonmaken, wassen en snijden.
De soepgroenten in de boter aanzweten, met tijm en laurier.
Tomatenpuree toevoegen en alles goed verhitten.
De bloem erdoor roeren en dan bevochtigen met de koude groentebouillon.
Gedurende een half uur zachtjes laten koken.
Peterselie wassen, blaadjes afplukken en fijnhakken, de stengels aan de soep toevoegen
Tomaten ontvellen, pitjes verwijderen en in dobbelsteentjes snijden.
Paprika's wassen, van zaadlijsten ontdoen en in dobbelsteentjes snijden (verse paprika's met dik vruchtvlees kunnen desgewenst ook eerst met een dunschiller geschild worden; dit maakt de paprika een stuk lichter verteerbaar).
Laurierblad en peterseliestengels uit de soep verwijderen en de soep met een staafmixer fijnmaken.
De soep terug op het vuur zetten en met de paprika en tomaat nog even zachtjes laten koken.
Op smaak brengen en afwerken met room en gehakte peterselie.
Andalousische toma... |
Hosted by eSnips |
Reacties