Doorgaan naar hoofdcontent

Rodekoolsalade


Rodekoolsalade
Ingrediënten (voor 4 personen)
300 gram rode kool
1/2 sjalot
3 eetlepels rode wijnazijn
4 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel suiker
enkele takjes peterselie
30 gram gele rozijnen

Bereiding
Dit gerecht wordt best één dag van te voren gemaakt om de rodekool door de inwerking van de andere ingrediënten iets zachter te maken.
Rodekool schoonmaken, wassen en flinterdun snijden.
Sjalot fijn versnipperen.
Peterselieblaadjes afplukken, wassen, drogen en fijnhakken.
Een vinaigrette maken van sjalot, olie, azijn, suiker, zout, peper en peterselie.
Alle ingrediënten mengen, in een slakom doen en daarop een bord met gewicht zetten.
Plaats zo in de koelkast voor minstens enkele uren of beter een dag.


Rodekoolsalade
Rodekoolsalade.pdf
Hosted by eSnips

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.