Pompenroomsoep met briochecroutons





Pompoenroomsoep met briochecroutons
Ingrediënten voor (4 personen)
300 gram pompoen
1 prei
1 ui
1,5 liter groentebouillon
zout, peper en wat tijmblaadjes
25 gram boter
1 dl. room
2 sneden koekenbrood (of brood gemaakt van briochedeeg)
20 gram boter

Bereiding:
Groenten schoonmaken, klein snijden en laten zweten in boter. (van de prei enkel het witte stengelgedeelte gebruiken)
Bouillon en tijmblaadjes toevoegen.
30 minuten zachtjes laten koken.
Ondertussen het koekenbrood ontkorsten en in blokjes snijden voor de croutons.
Soep fijnmaken met de staafmixer.
Croutons bakken in hete boter.
De soep op smaak brengen en afwerken met room.
De croutons apart serveren.


Pompoenroomsoep
Pompoenroomsoep.pd...
Hosted by eSnips

Reacties