Pilaw met sugarsnaps in tajine
Ingrediënten (voor 4 personen)
250 gram paraboiled rijst
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook (ongepeld)
1 ui
1 blaadje laurier
1 rode paprika
400 gram sugarsnaps
400 gram braadworst in 8 stuks
zout en peper
Bereiding
Ui versnipperen.
Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in gelijkmatige blokjes snijden.
In een tajine (of braadpan met stevige bodem) olie verhitten en hierin de ui, paprika en rijst licht aanfruiten.
Bevochtigen met water (1,5 keer het volume van de rijst).
Zout, peper en laurierblad toevoegen en onder deksel zachtjes laten koken tot de rijst bijna alle vocht heeft opgenomen.
Ondertussen de braadworstjes in een pan kleuren en halfgaar bakken.
De sugarsnaps wassen en schuin doormidden snijden.
Braadworstjes en knoflook aan de rijst toevoegen en nog enkele minuten onder deksel laten sudderen.
Sugarsnaps toevoegen, goed omroeren en nog eens 2 minuten onder deksel zachtjes laten smoren.
Knoflook en laurierblad verwijderen.
Op smaak brengen en opdienen.
Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
622 kcal, 23 gram eiwit, 33 gram vet waarvan 11 gram verzadigd vet, 56 gram koolhydraten en 5 gram vezel.
Bij de berekening van de voedingswaarde is er wel vanuit gegaan dat alle ingrediënten zijn gebruikt.
Reacties