Doorgaan naar hoofdcontent

Pilaw met sugarsnaps in tajine


Pilaw met sugarsnaps in tajine

Ingrediënten (voor 4 personen)
250 gram paraboiled rijst
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook (ongepeld)
1 ui
1 blaadje laurier
1 rode paprika
400 gram sugarsnaps
400 gram braadworst in 8 stuks
zout en peper

Bereiding
Ui versnipperen.
Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in gelijkmatige blokjes snijden.
In een tajine (of braadpan met stevige bodem) olie verhitten en hierin de ui, paprika en rijst licht aanfruiten.
Bevochtigen met water (1,5 keer het volume van de rijst).
Zout, peper en laurierblad toevoegen en onder deksel zachtjes laten koken tot de rijst bijna alle vocht heeft opgenomen.
Ondertussen de braadworstjes in een pan kleuren en halfgaar bakken.
De sugarsnaps wassen en schuin doormidden snijden.
Braadworstjes en knoflook aan de rijst toevoegen en nog enkele minuten onder deksel laten sudderen.
Sugarsnaps toevoegen, goed omroeren en nog eens 2 minuten onder deksel zachtjes laten smoren.
Knoflook en laurierblad verwijderen.
Op smaak brengen en opdienen.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

622 kcal, 23 gram eiwit, 33 gram vet waarvan 11 gram verzadigd vet, 56 gram koolhydraten en 5 gram vezel.

Bij de berekening van de voedingswaarde is er wel vanuit gegaan dat alle ingrediënten zijn gebruikt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.