Kaassoufflé


Kaassoufflé
Ingrediënten (voor 4 personen)
40 gram boter
40 gram bloem
1/4 liter melk
200 gram geraspte pittige kaas
2 eieren
mespunt cayennepeper

Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
4 ovenvaste schaaltjes (dariolles) inboteren en bestrooien met bloem.
In een pan de boter laten smelten en mengen met bloem om een roux te bekomen. deze roux op een zacht vuurtje even laten drogen terwijl men regelmatig roert met een houten lepel.
Koude melk toevoegen en goed roeren met een garde tot het geheel kookt en goed gebonden is.
Geraspte kaas en cayennepeper erdoor roeren.
Eidooiers van de witten scheiden; de dooiers door de kaassaus roeren.
de eiwitten tot sneeuw kloppen en eveneens onder de massa spatelen.
De ovenvaste schaaltjes voor 3/4 vullen met het kaasmengsel.
In de oven plaatsen gedurende ongeveer 20 minuten tot de soufflé mooi gerezen en gebakken is.
Let op, moet voldoende gaar zijn, anders zakt de soufflé bij het uit de oven halen in

Reacties

Anoniem zei…
let op moet voldoende gaar zijn... maarja, hoe weet je dat dan?
Dat weet je toch alleen maar als je hem uit de oven haalt?
Of heb je daar een beter, ander truucje voor?
Appetijt zei…
Bij voldoende gaartijd (baktijd) moet de soufflé bij vingerdruk voldoende weerstand hebben. Als de soufflé bij lichte vingerdruk de neiging heeft in te zakken, nog enkele minuten in de oven laten staan.