Witloftaart


Witloftaart
Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor het deeg:
200 gram bloem
100 gram boter
4 tot 5 eetlepels koud water
mespuntje zout
Vulling:
3 struikjes witlof
2 dl room
3 eieren
zout en peper
1 eetlepel citroensap
30 gram boter

Bereiding
Deeg maken van bloem, zout en klontjes boter; dit deeg snel verwerken zonder teveel te kneden, koud water toevoegen om het enigszins samenhangend te maken.
Dit deeg 1 uur laten rusten in de koelkast.
Ondertussen de vulling bereiden.
Witlof schoonmaken, wassen en fijnsnijden.
Boter laten smelten en hierin de fijngesneden witlof laten slinken.
Citroensap, zout en peper toevoegen en verhitten tot het meeste vocht verdampt is.
Eieren losroeren met de room.
Oven voorverwarmen op 220 graden.
Taartvorm inboteren; deeg uitrollen en de taartvorm bekleden met het deeg, inprikken met een vork.
Voorbakken gedurende 10 minuten.
Witlof en eiroommengsel in de taartvorm doen en in de oven plaatsen gedurende 20 tot 25 minuten.


Witloftaart
Witloftaart.pdf
Hosted by eSnips

Reacties