Doorgaan naar hoofdcontent

Witloftaart


Witloftaart
Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor het deeg:
200 gram bloem
100 gram boter
4 tot 5 eetlepels koud water
mespuntje zout
Vulling:
3 struikjes witlof
2 dl room
3 eieren
zout en peper
1 eetlepel citroensap
30 gram boter

Bereiding
Deeg maken van bloem, zout en klontjes boter; dit deeg snel verwerken zonder teveel te kneden, koud water toevoegen om het enigszins samenhangend te maken.
Dit deeg 1 uur laten rusten in de koelkast.
Ondertussen de vulling bereiden.
Witlof schoonmaken, wassen en fijnsnijden.
Boter laten smelten en hierin de fijngesneden witlof laten slinken.
Citroensap, zout en peper toevoegen en verhitten tot het meeste vocht verdampt is.
Eieren losroeren met de room.
Oven voorverwarmen op 220 graden.
Taartvorm inboteren; deeg uitrollen en de taartvorm bekleden met het deeg, inprikken met een vork.
Voorbakken gedurende 10 minuten.
Witlof en eiroommengsel in de taartvorm doen en in de oven plaatsen gedurende 20 tot 25 minuten.


Witloftaart
Witloftaart.pdf
Hosted by eSnips

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.