Doorgaan naar hoofdcontent

Pilawrijst



Rijstplantages in het gebergte van noord Vietnam
Pilawrijst
Ingrediënten (voor 4 personen)
200 gram zilvervliesrijst (long grain)
3 eetlepels olijfolie
1 ui
4 dl bouillon
zout en peper
takje tijm en 2 blaadjes laurier
Stukje ovenpapier
1 theelepel boter

Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Ui versnipperen.
Ui in de olie licht aanfruiten zonder te verkleuren.
Rijst toevoegen en goed omscheppen tot de rijstkorrels alle olie hebben opgenomen.
Bouillon, zou, peper, tijm en laurier toevoegen.
Aan de kook brengen.
Ondertussen een stuk ovenpapier rond uitknippen met een diameter van de pan.
Dit papier licht inboteren.
Wanneer de rijst aan de kook is gekomen, van het vuur wegnemen en afdekken met het ingeboterde papier.
In de oven plaatsen gedurende 30 minuten.
Ovenpapier weghalen, rijst losroeren met een vork, tijm en laurier verwijderen en eventueel nog verder op smaak brengen.

Pilawrijst
Pilawrijst.pdf
Hosted by eSnips

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.