Lamskoteletjes met gewokte groenten


Lamskoteletjes met gewokte groenten

Ingrediënten (voor 4 personen)
16 lamskoteletjes (of 8 dubbele)
35 gram boter
2,dl rundsfond
1 eetlepel mosterd
2 wortelen
4 bosuitjes
200 gram bloemkool in kleine roosjes
1 venkelknol
1 rode paprika
1 bakje champignons
3 eetlepels olijfolie
30 gram kruidenboter
zout en peper
1 theelepel oregano

Bereiding
Groenten schoonmaken en wassen.
Wortel in gelijkmatige niet te kleine balkjes snijden.
Venkel in reepjes snijden.
Wortel, venkel en bloemkoolroosjes 2 minuten in kokend licht gezouten water blancheren (of in een stoomapparaat enkele minuten laten stomen).
Champignons in plakje, bosui in stukjes van 3 cm en paprika in reepjes snijden.
In een wok de olie verhitten en hierin de groenten roerbakken, kruiden met zout, peper en oregano.
Zorg dat de groenten licht knapperig blijven.
Ondertussen de lamskoteletjes kruiden met zout en peper en aan beide zijden in het boter bakken. Lamsvlees moet van binnen een beetje rosé blijven!
Ge gewokte groenten afwerken met enkele klontjes kruidenboter.
Het vlees uit de pan nemen, vet verwijderen en de pan afblussen met de fond.
De jus iets laten inkoken en er een lepel niet te scherpe mosterd doorroeren.
Het vlees op warme borden schikken, licht oversausen met de jus; de knapperige groenten erbij leggen.

Reacties