Doorgaan naar hoofdcontent

Bruine bonen op Zuid-Amerikaanse wijze


Bruine bonen op Zuid-Amerikaanse wijze

Ingrediënten voor 4 personen:
25o gram gedroogde bruine bonen of een blik bruine bonen.
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 stengel prei
1 eetlepel tomatenketchup
2 eetlepels maïsolie
3 eetlepels ketjap manis
1 tot 2 theelepels sambal oelek
1 banaan

Bereiding:
Bruine bonen laten uitlekken en eventueel wat afspoelen.
Groenten schoonmaken en wassen.
Ui en knoflook versnipperen, paprika in blokjes en prei in dunne fijne ringen snijden.
Ui, knoflook en paprika aanfruiten in olie.
Bruine bonen, tomatenketchup en ketjap manis toevoegen, aanlengen met een beetje water of bouillon.
Het geheel even op een zacht vuurtje laten sudderen en op het laatste moment de preiringen, plakjes banaan en sambal er door roeren. Verder op smaak brengen met ketjap manis en sambal oelek.

© LvdB

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.