Doorgaan naar hoofdcontent

Kip op jagerswijze

Kip op jagerswijze
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 kippenbouten
2 sjalotten
200 gram grotchampignons
4 tomaten
1 laurierblad
1 teentje knoflook
1 stengel bleekselderij
1 theelepel gedroogde dragon, 1 takje tijm
1 glas droge witte wijn
4 eetlepels olijfolie
wat fijngehakte peterselie

Bereiding
Champignons schoonmaken en in vier snijden.
Tomaten wassen, ontpitten en in grove stukken snijden.
Peterselie wassen en hakken.
Sjalot en knoflook versnipperen.
Het uiteinde van takje bleekselderij met blaadjes wassen.
De kippenbouten in twee snijden en kruiden met zout en peper.
De kippenbouten aanbraden in hete olijfolie.
De andere ingrediënten behalve de witte wijn even mee verhitten in de olie.
Witte wijn toevoegen en gedurende ongeveer een half uur onder half gesloten deksel laten sudderen.
Eventueel de laatste 5 minuten het deksel verwijderen om de saus te laten inkoken.

Kip op jagerswijze
Kip op jagerswijze...
Hosted by eSnips

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.