Een wintersoep, gebruik hiervoor de groene linzen
Linzenroomsoep
Ingrediënten (voor 6 personen)
- 200 gram linzen
- 1 prei
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1,2 liter groentebouillon
- 2 eetlepels boter
- sap van een halve citroen
- zout, peper en een laurierblad
- 1,5 dl room
Bereiding
Groenten schoonmaken, wassen en kleinsnijden.
Linzen wassen.
Knoflook versnipperen of persen.
Boter laten smelten en hierin ui, prei en knoflook aanstoven gedurende 5 minuten.
Bouillon, laurierblad en linzen toevoegen en gedurende 40 minuten zachtjes laten koken.
Citroensap en fijngehakte rucola toevoegen en nog enkele minuten zachtjes laten koken.
Laurierblad verwijderen en de soep met een staafmixer of in een keukenrobot fijnmaken.
Terug aan de kook brengen, op smaak brengen en afwerken met room.
Linzenroomsoep.pdf |
Hosted by eSnips |
Reacties