Ei in cocotte zingara
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 eieren
25 gram boter
100 gram ham
100 gram ossentong (gekookt)
200 gram champignons
1 eetlepel truffelolie
1 dl madera
zout en peper
4 sneetjes toostbrood ontkorst.
Bereiding
Oven voorverwarmen op 160 graden.
4 aardewerk soufflévormpjes inboteren.
In elk soufflévormpje een ei breken zonder de dooier kapot te maken.
De soufflévormpjes in een ovenschaal plaatsen en de ovenschaal tot op halve hoogte van de vormpjes vullen met kokendheet water.
In de hete oven plaatsen gedurende 5 minuten. De bedoeling is dat het eiwit gestold en de dooier nog zacht is.
Ondertussen de garnituur bereiden:
Ham en ossentong in fijne reepjes snijden van 2,5 cm lang; champignons in plakjes snijden.
De gesneden vleeswaren en champignons bakken in hete boter.
Madera en truffelolie toevoegen en laten inkoken.
Op smaak brengen met zout en peper.
De sneetjes casinobrood roosteren.
De cocotte-eieren uit de oven halen en de garnituur hierover verdelen.
De cocottes op een klein bordje met papieren servetje plaatsen met een kleine lepel en vork.
Serveren met de toost.
Ei in cocotte zing... |
Hosted by eSnips |
Reacties