Doorgaan naar hoofdcontent

Crumble Schone van Boskoop

Crumble Schone van Boskoop

Ingrediënten (voor 4 personen)
2 goudrenetten (gemiddelde grootte)
1 citroen
50 gram suiker
1/2 theelepel kaneelpoeder
40 gram boter
50 gram bloem
40 gram suiker

Eventueel vers fruit of vruchtencoulis

Bereiding
Oven voorverwarmen op 210 graden.
IJskoude boter in kleine stukjes snijden en met de vingertoppen mengen met 40 gram suiker en bloem tot een kruimelig maar goed gemengd deeg ontstaat. Gemakkelijker is het om dit deeg met de keukenmachine (mest mes) te maken.
De appels schillen, in vier snijden, klokhuis verwijderen en in niet te kleine blokjes snijden.
Stukjes appel besprenkelen met wat citroensap en mengen met 40 gram suiker en kaneelpoeder.
Kleine bakringen lichtjes invetten en op een ovenplaat met ovenpapier plaatsen.
1/3 van het kruimeldeeg over de vier bodems verdelen.
De appelstukjes daarop verdelen en bedekken met de rest van het kruimeldeeg.
In de hete oven plaatsen gedurende 20 minuten.
Uit de oven nemen, met een paletmes voorzichtig onder iedere bakring de crumble opnemen en op een dessertbordje plaatsen.
3 minuten laten rusten en dan de ringen voorzichtig wegnemen en opdienen.

Dien op met een vruchtencoulis of vers fruit

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

260 kcal, 2 gram eiwit, 11 gram vet waarvan 7 gram verzadigd vet, 39 gram koolhydraten en 2 gram voedingsvezel.

Bij de berekening werd er van uitgegaan dat alle ingrediënten werden gebruiket, verdeeld over 4 personen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.