Doorgaan naar hoofdcontent

Salade van kidneybonen


Salade van kidneybonen

Ingrediënten voor 4 personen:
150 gram gedroogde kidneybonen of 300 gram kidneybonen uit blik (uitlekgewicht)
1/2 ui
2 eetlepels kappertjes
8 kleine augurkjes
3 hardgekookte eieren
1 appel (golden delicious)
3 eetlepels mayonaise

Om af te werken:
4 blaadjes kropsla en 1 tomaat

Voorbereiding
Kidneybonen weken (min. 12 u.), afgieten en in schoon water in ongeveer 45 minuten gaarkoken. Afgieten en laten afkoelen.

Bereiding:
Ui versnipperen.
4 augurkjes in kleine blokjes snijden.
Appel in kleine blokjes snijden.
Ui, augurk- en appelblokjes in kom doen en mengen met de mayonaise en een klein beetje azijn van de kappertjes.
2 hardgekookte eieren fijnmaken en samen met de kidneybonen en de kappertjes bij de andere ingrediënten voegen.
Bordjes beleggen met een blaadje kropsla, 2 tot 3 grote lepels salade, een waaiertje van augurk, een partje tomaat en een partje ei.
Geef er eventueel apart nog wat verdunde mayonaise bij (verdunnen met kappertjesazijn)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.