Doorgaan naar hoofdcontent

Gemarineerde paprika




Gemarineerde paprika's
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 rode paprika's
1 gele paprika
1 groene paprika
5 eetlepels olijfolie
3 eetlepels witte wijnazijn
2 teentje knoflook
4 stuks gedroogde tomaat
2 eetlepels kappertjes
zout en peper

Bereiding
De paprika's pellen op één van de volgende wijzen: prik de paprika op een vork en houd deze al draaiende boven een gasvlam tot de pel zwart wordt en los barst. Of leg ze onder de ovengrill en keer regelmatig om om hetzelfde resultaat te bekomen. Soms helpt het om de zwartgeblakerde paprika's even op te sluiten in een plastic zakje om de pel er beter te kunnen afhalen. Men kan de paprika's ook zo goed mogelijk schillen met een dunschiller, maar juist het verwarmen van de paprika maakt dat die door marineren beter tot zijn recht komt.
Haal de pel zo volledig mogelijk wek, verwijder de zaadlijsten en verdeel iedere paprika in 4 brede plakken.
Schik de plakjes paprika in drie kleuren op kleine borden.
Gedroogde tomaat met kappertjes, olie en azijn in een keukenmachine fijnmaken, op smaak brengen met zout en peper.
Strijk dit over de paprikareepjes en laat enkele uren op een koele plaats intrekken.


Gemarineerde paprika
Gemarineerde papri...
Hosted by eSnips

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.