Gemarineerde paprika




Gemarineerde paprika's
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 rode paprika's
1 gele paprika
1 groene paprika
5 eetlepels olijfolie
3 eetlepels witte wijnazijn
2 teentje knoflook
4 stuks gedroogde tomaat
2 eetlepels kappertjes
zout en peper

Bereiding
De paprika's pellen op één van de volgende wijzen: prik de paprika op een vork en houd deze al draaiende boven een gasvlam tot de pel zwart wordt en los barst. Of leg ze onder de ovengrill en keer regelmatig om om hetzelfde resultaat te bekomen. Soms helpt het om de zwartgeblakerde paprika's even op te sluiten in een plastic zakje om de pel er beter te kunnen afhalen. Men kan de paprika's ook zo goed mogelijk schillen met een dunschiller, maar juist het verwarmen van de paprika maakt dat die door marineren beter tot zijn recht komt.
Haal de pel zo volledig mogelijk wek, verwijder de zaadlijsten en verdeel iedere paprika in 4 brede plakken.
Schik de plakjes paprika in drie kleuren op kleine borden.
Gedroogde tomaat met kappertjes, olie en azijn in een keukenmachine fijnmaken, op smaak brengen met zout en peper.
Strijk dit over de paprikareepjes en laat enkele uren op een koele plaats intrekken.


Gemarineerde paprika
Gemarineerde papri...
Hosted by eSnips

Reacties