Doorgaan naar hoofdcontent

Flensjes Mikado

Flensjes Mikado
Ingrediënten (voor 4 personen)
8 flensjes
Voor de bakkersroom:
2 eidooiers
3 eetlepels suiker
1 zakje vanillesuiker
1/2 eetlepel maïzena
3 dl. melk
Voor de chocoladesaus:
1 tot 2 dl. room
100 g. fondantchocolade

Bereiding
Bakkersroom bereiden:
Eidooiers losroeren met suiker, maïzena en een scheutje melk.
Melk aan de kook brengen en al roerende met garde aan eidooiermengsel toevoegen.
De bakkersroom terug in de pan doen en al roerende even aan de kook laten komen.
Warme flensjes vullen met bakkersroom, dichtvouwen en warm houden.
Chocoladesaus maken:
Fondantchocolade in kleine stukjes verdelen.
Room op vuur warm maken en de chocolade al roerend hierin oplossen.
De warme chocoladesaus over de flensjes gieten.
Flensjes Mikado
Flensjes Mikado.pd...
Hosted by eSnips

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.