Het recept van Elzasser zuurkool werd op 5 februari 2008 op deze site geplaatst onder de naam Zuurkool op Elzasser wijze en op 3 december 2020 herzien en bijgewerkt.
Ingrediënten (voor 4 personen)
800 gram zuurkool
75 gram reuzel of boter
4 plakken casselerrib (à 75 gram)
4 verse knakworsten
8 plakjes licht gezouten spek
1 laurierblad
4 jeneverbessen
peper
1 winterpeen
1 ui
1 glas droge witte wijn
Bereiding
Ui in halve ringen snijden, wortel in plakjes.
Zuurkool laten uitlekken (indien te zuur, even spoelen met lauw water).
Ui en wortel aanstoven in boter zonder te verkleuren, zuurkool, laurier en jeneverbessen toevoegen.
Alles goed omroeren en 5 minuten laten stoven.
Witte wijn toevoegen en onder deksel verder laten sudderen.
Ondertussen spek en casselerrib lichtjes bakken in de rest van de boter.
Speklapjes, knakworst en casselerrib op en tussen de zuurkool leggen en onder deksel nog een 20 minuten laten smoren.
Vlees uit de pan nemen en warm houden.
Zuurkool laten uitlekken, laurier en jeneverbessen verwijderen.
zuurkool in verwarmde schaal doen, de vleessoorten er bovenop schikken, bestrooien met vers gemalen peper.
Serveren met gekookte aardappelen of aardappelpuree en mosterd.
Reacties