Zalm in witte wijnsaus met champignons, mosselen en garnalen

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Zalmfilets
sjalot
champignons
boter
visbouillon
witte wijn
room
roux voor witte sauzen
grijze garnalen
mosselen gekookt en van de schelpen ontdaan
zout en peper

Bereiding:

Sjalot versnipperen.
Champignons in plakjes snijden.
Sjalot en champignons smoren in boter.
Visbouillon, witte wijn en room toevoegen.
Aan de kook brengen en enkele minuten zachtjes tegen het kookpunt aan houden.
Oven verwarmen op 180 graden.
Ovenschaal lichtjes inboteren.
Zalmfilets droogdeppen, kruiden, in de ovenschaal schikken en er enkele klontjes boter op leggen.
Plaats in de oven voor 15 minuten.
De saus binden met roux. Mosselen en garnalen toevoegen en op smaak brengen.


Reacties