Pizza met zalm en sardines

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper

Ingrediënten:

Deeg:

500 gram bloem Frans krokant (Soezie of Aveve)
15 gram verse gist
280 ml water
0,5 dl 0lijfolie
7 gram zout

Dit deeg is voor twee pizza's ter grootte van een pizzasteen van 32 cm.


Vulling:

Tomato frito (Heinz)
Italiaanse kruiden
Champignons (in plakjes gesneden)
Gerookte zalmsnippers
sardines (blik op water)
groene olijven (in plakjes gesneden)
mozzarella (in plakjes gesneden)
Geraspte pittige kaas

Deegbereiding:

Gist oplossen in water.
Bloem toevoegen en in de keukenmachine beginnen kneden.
Als de bloem en het water goed gemengd zijn de olie en het zout toevoegen en verder kneden tot een elastisch goed samenhangend deeg.
Afgedekt laten rijzen gedurende een uur.

Bereiding:

Intussen alle ingrediënten voor de vulling klaar zetten.

Oven (met pizzasteen) aanzetten op 230 graden.

Deeg in twee helften verdelen.
Uitrollen ter grootte van de pizzasteen en op een bakpapier op een plaat leggen (als je het hebt is een ovenschep hiervoor heel geschikt).
Strijk het deeg lichtjes in met olijfolie en daarop 3 eetlepels tomato frito dat je met een paletmes goed verdeelt over het deeg.
Daarop strooi je Italiaanse kruiden en beleg met de helft van de ingrediënten.
Schuif de pizza met bakpapier op de steen in de oven  en bak ongeveer 20 minuten. Maar belangrijker dan de tijd is om het bakproces goed te volgen  en de pizza uit de oven te halen als die naar je mening een mooi gebakken bodem en korst heeft en er aantrekkelijk en licht gegratineerd uitziet.

Maak in de tijd dat de pizza in de oven staat de tweede klaar zodat die meteen in de oven kan als de eerste er uit gehaald wordt.

Reacties