Doorgaan naar hoofdcontent

Pizza met zalm en sardines

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper

Ingrediënten:

Deeg:

500 gram bloem Frans krokant (Soezie of Aveve)
15 gram verse gist
280 ml water
0,5 dl 0lijfolie
7 gram zout

Dit deeg is voor twee pizza's ter grootte van een pizzasteen van 32 cm.


Vulling:

Tomato frito (Heinz)
Italiaanse kruiden
Champignons (in plakjes gesneden)
Gerookte zalmsnippers
sardines (blik op water)
groene olijven (in plakjes gesneden)
mozzarella (in plakjes gesneden)
Geraspte pittige kaas

Deegbereiding:

Gist oplossen in water.
Bloem toevoegen en in de keukenmachine beginnen kneden.
Als de bloem en het water goed gemengd zijn de olie en het zout toevoegen en verder kneden tot een elastisch goed samenhangend deeg.
Afgedekt laten rijzen gedurende een uur.

Bereiding:

Intussen alle ingrediënten voor de vulling klaar zetten.

Oven (met pizzasteen) aanzetten op 230 graden.

Deeg in twee helften verdelen.
Uitrollen ter grootte van de pizzasteen en op een bakpapier op een plaat leggen (als je het hebt is een ovenschep hiervoor heel geschikt).
Strijk het deeg lichtjes in met olijfolie en daarop 3 eetlepels tomato frito dat je met een paletmes goed verdeelt over het deeg.
Daarop strooi je Italiaanse kruiden en beleg met de helft van de ingrediënten.
Schuif de pizza met bakpapier op de steen in de oven  en bak ongeveer 20 minuten. Maar belangrijker dan de tijd is om het bakproces goed te volgen  en de pizza uit de oven te halen als die naar je mening een mooi gebakken bodem en korst heeft en er aantrekkelijk en licht gegratineerd uitziet.

Maak in de tijd dat de pizza in de oven staat de tweede klaar zodat die meteen in de oven kan als de eerste er uit gehaald wordt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.