Kaaskoeken

 


Dit recept kun je ook raadplegen met Recipe Keeper

Ingrediënten voor 15 koeken:

Een dikke bechamelsaus zoals voor gegratineerde kaasbroodjes. Je hebt hiervan niet meer nodig dan 200 tot 250 gram.
2 eieren
200 gram geraspte gruyèrekaas
cayennepeper

Bereiding:

Maak het deeg zoals aangegeven bij 'Stokbrood'.
Maak een dikke kaassaus zoals aangegeven bij 'gegratineerde kaasbroodjes'.
Laat de saus afkoelen, het is nu eigenlijk geen saus meer maar een dik beslag (salpicon) zoals voor kaaskroketten.
Meng de afgekoelde saus met de eieren, de geraspte kaas en een beetje cayennepeper.
Rol het deeg uit tot een lap van 1 cm dikte en bestrijk met het kaasbeslag.
Rol het belegde deeg op en snijd het in plakken van 2 cm dikte.
Leg de plakken op een met bakpapier belegde bakplaat en laat 20 minuten rijzen.
Verwarm de oven op 220 graden.
Zet de bakplaat in de oven en verminder de temperatuur naar 200 graden.
Baktijd = 15 minuten.


Reacties