Aardappelgebakjes

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper

Ingrediënten:

1 kg aardappelen kruimig
1 ui
2 eieren
zout en peper
40 gram geraspte kaas

Bereiding:

Voor de bereiding gebruik ik een keukenmachine die de aardappelen en de ui kan hakken (niet helemaal hetzelfde als malen): Monsieur Cuisine Plus. Dit kan even goed met een andere keukenmachine maar zorg er voor dat er een grof korrelige structuur bekomen wordt.

Verder heb je nodig: muffinvorm (12 stuks), bakpapier en bakplaat.

Aardappelen en ui in grote stukken snijden en in de keukenmachine doen, ei, zout en peper toevoegen.
In mijn keukenmachine hak ik alles tezamen gedurende 12 seconden op stand 5

Roer er de geraspte kaas doorheen.

Oventemperatuur 180 graden.

Doe in de muffinvormen een blaadje bakpapier dat groot genoeg is om ook de randen te bedekken.

Vul met het aardappelbeslag en duw iets aan met een lepel.

Plaats 20 minuten in de oven.
Haal de aardappelgebakjes uit de vormen en leg ze omgekeerd op een bakplaat met bakpapier.
Plaats nog eens 5 tot 10 minuten in de oven.






Reacties