Doorgaan naar hoofdcontent

Aardappelgebakjes

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper

Ingrediënten:

1 kg aardappelen kruimig
1 ui
2 eieren
zout en peper
40 gram geraspte kaas

Bereiding:

Voor de bereiding gebruik ik een keukenmachine die de aardappelen en de ui kan hakken (niet helemaal hetzelfde als malen): Monsieur Cuisine Plus. Dit kan even goed met een andere keukenmachine maar zorg er voor dat er een grof korrelige structuur bekomen wordt.

Verder heb je nodig: muffinvorm (12 stuks), bakpapier en bakplaat.

Aardappelen en ui in grote stukken snijden en in de keukenmachine doen, ei, zout en peper toevoegen.
In mijn keukenmachine hak ik alles tezamen gedurende 12 seconden op stand 5

Roer er de geraspte kaas doorheen.

Oventemperatuur 180 graden.

Doe in de muffinvormen een blaadje bakpapier dat groot genoeg is om ook de randen te bedekken.

Vul met het aardappelbeslag en duw iets aan met een lepel.

Plaats 20 minuten in de oven.
Haal de aardappelgebakjes uit de vormen en leg ze omgekeerd op een bakplaat met bakpapier.
Plaats nog eens 5 tot 10 minuten in de oven.






Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.