Doorgaan naar hoofdcontent

Crème brûlée

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.


Er zijn van die uitzonderingen die me kunnen verleiden toch voor een stukje gemak te kiezen in plaats van de overtuigende traditionele bereidingswijze van een gerecht.
Als zo'n product me dan toch tot aanschaf heeft verleid, dan moet het me nog overtuigen en dat gebeurt echt niet vaak.
Wel, dit product, de 'Crème brûlée' van Aveve is zo'n is er een mooi voorbeeld van.

Ingrediënten:

400 ml room
250 ml volle melk
125 gram crème brûlée van Aveve

Bereiding:

Melk en room samen tegen het kookpunt aan brengen.
Het poeder er door roeren en even zachtjes laten koken terwijl men goed roert met een garde.
Schenk de room in 4 of 6 vuurvaste schaaltjes en laat afkoelen tot het een vaste structuur heeft gekregen.
bestrooien met suiker en de suiker karamelliseren met behulp van een brander.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.