Doorgaan naar hoofdcontent

Gratin van kidneybeans en pasta

 


Dit recept kan ook geopend worden met Recipe Keeper.

Dit recept heb ik uit een Frans vegetarisch receptenboekje van uitgeverij Hachette (met de titel "Cuisine végetarienne"). De naam van het gerecht was 'Gratin épicé'. Ik had die naam het liefst zo gehouden maar een beetje googelen op Franstalige culinaire websites laat zien dat er veel variaties van 'gratin épicé' zijn.

Ik heb het recept zoveel mogelijk intact gelaten. Zelf zou ik de hoeveelheid kidneybeans gehalveerd hebben.


Ingrediënten (voor 4 personen)

400 gram penne
3dl crème fraiche
125 geraspte gruyère
800 gram kidneybeans (gekookt, of uit conserven)
2 versnipperde uien
2 eetlepels olie
2 theelepels cayennepeper
1 theelepel koriander in poeder (ketoembar)
1 theelepel komijnpoeder
1 blik gepelde tomaten
zout en peper

Bereiding

Water aan de kook brengen met een beetje zout en hierin de penne beetgaar koken volgens de instructies op de verpakking.
Intussen de oven voorverwarmen op 200 graden.
Versnipperde ui in olie aanfruiten en de specerijen toevoegen.
Uitgelekte bonen en gepelde tomaten toevoegen en 5 minuten zachtjes laten sudderen.
Op smaak brengen met zout en peper
Als de penne gaar is, afgieten en goed laten uitlekken, vermengen met de crème fraiche en in een licht geoliede ovenschaal doen.
De saus met de bonen over de deegwaren schenken en bestrooien met de geraspte kaas.
In de oven plaatsen tot de kaas een mooi goudbruin korstje heeft gevormd.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.