Gratin van kidneybeans en pasta

 


Dit recept kan ook geopend worden met Recipe Keeper.

Dit recept heb ik uit een Frans vegetarisch receptenboekje van uitgeverij Hachette (met de titel "Cuisine végetarienne"). De naam van het gerecht was 'Gratin épicé'. Ik had die naam het liefst zo gehouden maar een beetje googelen op Franstalige culinaire websites laat zien dat er veel variaties van 'gratin épicé' zijn.

Ik heb het recept zoveel mogelijk intact gelaten. Zelf zou ik de hoeveelheid kidneybeans gehalveerd hebben.


Ingrediënten (voor 4 personen)

400 gram penne
3dl crème fraiche
125 geraspte gruyère
800 gram kidneybeans (gekookt, of uit conserven)
2 versnipperde uien
2 eetlepels olie
2 theelepels cayennepeper
1 theelepel koriander in poeder (ketoembar)
1 theelepel komijnpoeder
1 blik gepelde tomaten
zout en peper

Bereiding

Water aan de kook brengen met een beetje zout en hierin de penne beetgaar koken volgens de instructies op de verpakking.
Intussen de oven voorverwarmen op 200 graden.
Versnipperde ui in olie aanfruiten en de specerijen toevoegen.
Uitgelekte bonen en gepelde tomaten toevoegen en 5 minuten zachtjes laten sudderen.
Op smaak brengen met zout en peper
Als de penne gaar is, afgieten en goed laten uitlekken, vermengen met de crème fraiche en in een licht geoliede ovenschaal doen.
De saus met de bonen over de deegwaren schenken en bestrooien met de geraspte kaas.
In de oven plaatsen tot de kaas een mooi goudbruin korstje heeft gevormd.

Reacties