Doorgaan naar hoofdcontent

Scones

 


Dit recept kan ook geopend worden met Recipe keeper

Een scone houdt zo een beetje het midden tussen een stevige koek en een broodje en wordt meestal gebruikt bij het zondagse ontbijt, de brunch en dan voornamelijk in Engeland waar het bij de High Tea een klassieker is.
Belegd met boter en jam of met clotted cream, compote, … 

Bron voor dit recept: Rurgerbakt.nl

Ingrediënten:

500 gram zelfrijzend bakmeel
90 gram suiker
mespuntje zout
75 gram boter
3 eieren
175 ml karnemelk

Bereiding:

Eén ei apart houden en alle andere ingrediënten in de keukenmachine mengen tot een samenhangend deeg.
Deeg 10 minuten afgedekt laten rusten.
Intussen het apart gehouden ei loskloppen om straks op de scones te strijken voor ze de oven in gaan.
Oven verwarmen op 200 graden.
Het deeg uitrollen tot 1 à 1,5 cm dikte en hiervan rondjes uitsteken met een patisserie ringvorm of een glas.
Schik ze op een ovenplaat met bakpapier en strijk ze in met het losgeklopte ei.
Plaats in de oven voor ongeveer 13 minuten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.