Doorgaan naar hoofdcontent

Lemon curd

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper

Met dank aan 'Leuke recepten' of leukerecepten.nl

Dit recept had mijn voorkeur (al gebruik ik iets minder suiker) door de bereidingstechniek. Ik heb er namelijk een hekel aan als iets au bain marie moet geklopt of geroerd worden terwijl dat ook gewoon rechtstreeks op de warmtebron kan. Ik moet hier wel aan toevoegen dat inductie dit een stuk gemakkelijker maakt.


Ingrediënten:

2 citroenen

150 gram suiker

150 gram boter

2 eieren

1 zakje vanllesuiker

Bereiding:

Van de citroenen het gele gedeelte van de schil fijn raspen.

Citroenen uitpersen en zorg er voor dat in het sap geen velletjes of pitjes zitten.

Boter in kleine blokjes verdelen.

Citroensap met de boter op een zacht vuurtje laten smelten.

Eieren met de suiker loskloppen, zorg dat alles goed gemengd is en voeg er de citroenrasp en vanillesuiker bij.

Als de boter gesmolten is, dit langzaam bij het eiermengsel gieten terwijl men goed roert met een garde.

Doe alles nu terug in de pan en laat op een zacht vuurtje tot binding komen terwijl men heel regelmatig roert. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Zeker naar het einde van de bereiding toe, als de lemon curd begint te binden moet men eigenlijk blijven roeren.

Als alles goed is gegaan is de lemon curd na zo'n 20 minuten egaal gebonden en dik vloeibaar.

Doe deze dan direct over in schone afsluitbare potjes en laat afkoelen..

Bij (afgesloten) bewaren in de koelkast wordt de lemon curd zo stevig als koelkast smeerbare boter.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.