Lemon curd

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper

Met dank aan 'Leuke recepten' of leukerecepten.nl

Dit recept had mijn voorkeur (al gebruik ik iets minder suiker) door de bereidingstechniek. Ik heb er namelijk een hekel aan als iets au bain marie moet geklopt of geroerd worden terwijl dat ook gewoon rechtstreeks op de warmtebron kan. Ik moet hier wel aan toevoegen dat inductie dit een stuk gemakkelijker maakt.


Ingrediënten:

2 citroenen

150 gram suiker

150 gram boter

2 eieren

1 zakje vanllesuiker

Bereiding:

Van de citroenen het gele gedeelte van de schil fijn raspen.

Citroenen uitpersen en zorg er voor dat in het sap geen velletjes of pitjes zitten.

Boter in kleine blokjes verdelen.

Citroensap met de boter op een zacht vuurtje laten smelten.

Eieren met de suiker loskloppen, zorg dat alles goed gemengd is en voeg er de citroenrasp en vanillesuiker bij.

Als de boter gesmolten is, dit langzaam bij het eiermengsel gieten terwijl men goed roert met een garde.

Doe alles nu terug in de pan en laat op een zacht vuurtje tot binding komen terwijl men heel regelmatig roert. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Zeker naar het einde van de bereiding toe, als de lemon curd begint te binden moet men eigenlijk blijven roeren.

Als alles goed is gegaan is de lemon curd na zo'n 20 minuten egaal gebonden en dik vloeibaar.

Doe deze dan direct over in schone afsluitbare potjes en laat afkoelen..

Bij (afgesloten) bewaren in de koelkast wordt de lemon curd zo stevig als koelkast smeerbare boter.

Reacties