Doorgaan naar hoofdcontent

Lamskroon met mosterdsaus




Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten (voor 4 personen) 

800 gram lamskroon (lamskoteletten aan één stuk)
zout, peper, rozemarijn en tijm 
2 eetlepels olijfolie 
1 eetlepel boter 

Bereiding:

 Oven voorverwarmen op 180 graden. Lamsmanchetten kruiden met zout, peper, rozemarijn en tijm; de kruiden goed inwrijven. 
Olie en boter verhitten en hierin het lamsvlees aan beide zijden dichtschroeien en kleuren. Of: lamskroon lichtjes inwrijven met olijfolie en op de hete grill leggen om aan beide zijden te kleuren.
Het vlees overdoen in een braadslede en 10 minuten in de hete oven laten braden. 
Het vlees uit de oven nemen, warm houden en de mosterdsaus bereiden zoals beschreven in het recept voor sauce dijonaise
Let op: lamsvlees dient rosé gebraden te zijn, d.w.z. nog mooi rozerood van binnen.


Dit recept werd op deze site geplaats op 30 maart 2008 en herzien op 16 december 2020. Vandaar de aangepaste datum.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.