Doorgaan naar hoofdcontent

Brabants worstenbrood

 



Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten voor 8 stuks (groot)

Voor het brooddeeg:

400 gram bloem
25 gram verse gist
240 ml - 250 ml water
12 gram boter
6 gram zout

Voor de vulling:

350 gram gemengd gehakt
1 ei
20 gram paneermeel
zout, peper, nootmuskaat

Extra bloem voor de bewerking op de werktafel
1 ei


Bereiding:

Maak in de keukenmachine met deeghaak een goed samenhangend en elastisch brooddeeg. Let er bij op dat boter en zout pas worden toegevoegd als er zich al een deeg heeft gevormd om dan verder te kneden.


Laat het deeg 1 uur afgedekt rijzen.


Maak intussen het gehakt aan met de kruiden, ei en paneermeel.


Sla het gerezen deeg door en verdeel het in 8 gelijke stukken.


Verdeel het aangemaakte gehakt eveneens in 8 gelijke delen.


Bol de stukken deeg op en rol ze uit tot langwerpige plakken van minder dan een 0,5 cm dikte.


Rol de deegbolletjes uit tot langwerpige plakken van maximaal 0,5 cm dikte.


Maak van het gehakt rolletjes die 2 cm korter zijn dan de deegplakken.

Leg het gehakt op de deegplakken en vouw ze dicht.

Schik ze op een ovenplaat met bakpapier.


Ei losroeren en met een keukenkwast de worstenbroodjes bestrijken.


Laat nog een 15 tot 20 minuten rijzen.


Plaats in de oven voor 20 à 25 minuten.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.