Doorgaan naar hoofdcontent

Kastanjemuffins

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten voor 12 muffins:

125 gram zachte boter
100 gram suiker
1 mespuntje zout
2 eieren
100 gram kastanjepuree
100 gram zelfrijzend bakmeel
2 sinaasappels
3 eetlepels suiker
35 gram cacao nibs

Bereiding:

Van 1 sinaasappel het oranje gedeelte van de schil raspen.
De sinaasappels uitpersen en mengen met 3 eetlepels suiker.

In de keukenmachine suiker en boter goed mengen tot de suiker helemaal is opgenomen.
De eieren één voor één toevoegen en verder goed roeren, mengen tot alles een zalfachtige structuur heeft. Dan de kastanjepuree toevoegen en verder mengen tot alle puree goed is opgenomen.
Tenslotte de gezeefde bloem en de cacao nibs door het beslag mengen.
Verwarm de oven op 180 graden.
Knip bakpapier in 12 vierkante stukken ter grootte van de muffinvormen of gebruik kant en klare cup cakepapiertjes.
Vet de muffinvormen lichtjes in en plaats de papiertjes er in.
Verdeel het beslag over de 12 muffinvormen.
Plaats 25 tot 30 minuten in de oven.
Laat intussen sinaasappelsap met suiker zachtjes koken tot siroopdikte.
Haal de muffins uit de oven en strijk de bovenzijde goed in met de siroop.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.