Steak jagersaus

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper

Ingrediënten:

Biefstuk, steak, rumpsteak
boter
zout en peper
sjalot
champignons
gerookte spekblokjes
tomatenpuree (weinig)
bloem
rode wijn
laurier
kalfsfond of rund bouillon
Peterselie

Bereiding:

De steaks een uur voor de bereiding uit de koeling nemen.
Sjalot versnipperen
Champignons in vier snijden.
Spekblokjes met sjalot aanfruiten in hete boter.
Champignons toevoegen en even laten bakken.
Tomatenpuree er door roeren en goed verhitten.
Een weinig bloem als bindmiddel er door roeren en op een zacht vuurtje iets laten drogen.
Rode wijn, laurier en bouillon toevoegen en al roeren tot het kookpunt brengen.
Vijf minuten zachtjes laten sudderen.
Peterselieblaadjes fijnhakken.
Laurierblad verwijderen en de saus op smaak brengen.
De steaks droogdeppen en aan beide zijden goed kruiden met zout en zwarte peper.
Pan met braadboter goed verhitten.
De steaks in de hete boter aan beide zijden dichtschroeien en het vuur temperen.
Naargelang de gewenste bakwijze de steak op een zacht vuurtje verder bakken.
De jagerssaus opwarmen, braadboter toevoegen en als laatste de gehakte peterselie er door roeren. 


Reacties