Doorgaan naar hoofdcontent

Steak jagersaus

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper

Ingrediënten:

Biefstuk, steak, rumpsteak
boter
zout en peper
sjalot
champignons
gerookte spekblokjes
tomatenpuree (weinig)
bloem
rode wijn
laurier
kalfsfond of rund bouillon
Peterselie

Bereiding:

De steaks een uur voor de bereiding uit de koeling nemen.
Sjalot versnipperen
Champignons in vier snijden.
Spekblokjes met sjalot aanfruiten in hete boter.
Champignons toevoegen en even laten bakken.
Tomatenpuree er door roeren en goed verhitten.
Een weinig bloem als bindmiddel er door roeren en op een zacht vuurtje iets laten drogen.
Rode wijn, laurier en bouillon toevoegen en al roeren tot het kookpunt brengen.
Vijf minuten zachtjes laten sudderen.
Peterselieblaadjes fijnhakken.
Laurierblad verwijderen en de saus op smaak brengen.
De steaks droogdeppen en aan beide zijden goed kruiden met zout en zwarte peper.
Pan met braadboter goed verhitten.
De steaks in de hete boter aan beide zijden dichtschroeien en het vuur temperen.
Naargelang de gewenste bakwijze de steak op een zacht vuurtje verder bakken.
De jagerssaus opwarmen, braadboter toevoegen en als laatste de gehakte peterselie er door roeren. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.