Doorgaan naar hoofdcontent

Sinaasappel amandelcake

 







Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Het recept zoals het hier staat heb ik integraal overgenomen van de site van Tartes Yaya.


Mijn versie van deze cake ziet er lang niet zo mooi en professioneel uit als die van Tartes Yaya maar qua smaak mag het er wel zijn :)) Om eerlijk te zijn, smaakt het een beetje zoals Pim's cake  van het merk LU maar dat zal mijn interpretatie zijn.

De werkwijze , bereiding, doe ik iets anders omdat ik met een keukenmachine, Monsieur Cuisine Plus werk, maak ik me het eenvoudiger door alle ingrediënten behalve de yoghurt met elkaar te mixen en daarna met de vlinder de yoghurt er door te roeren.

Het apparaat Monsieur Cuisine Plus is een budget versie van het bekende merk Thermomix. Het apparaat is van het merk Sivercrest dat op de markt wordt gebracht door Lidl.

Ingrediënten:

Voor de cake
160 g zonnebloemolie gram en geen ml
200 g witte suiker
3 eieren
80 g amandelmeel
200 g zelfrijzend bakmeel
125 g Griekse yoghurt
Zeste van 1 appelsien
Sap van 1 appelsien
Snufje zout

Voor de chocolade ganache
75 g volle room
75 g pure chocolade

Bereiding:

Voor de cake
Verwarmde oven voor op 180 °C en vet je tulbandvorm in met boter of margarine en bestuif met bloem (en een beetje suiker!).
Mix de olie samen suiker. Doe er één voor één de eitjes bij en mix verder.
Voeg er het zelfrijzend bakmeel en het amandelmeel aan toe en mix verder.
Schep er de Griekse yoghurt onder met een spatel.
Rasp de sinaasappel en pers hem uit. Voeg de zeste samen met het sap en het zout toe aan het beslag en mix kort.
Zet 50 à 60 min in de oven.
Voor de chocolade ganache
Hak de chocolade in gelijke stukjes en doe deze in een warmtebestendig potje.
Verwarm de room op in een steelpannetje tot hij net begint te borrelen.
Giet de hete room over de chocoladestukjes en laat 1 minuutje rusten. Roer er vervolgens met een lepeltje door tot je een gladde ganache krijgt.
Giet de ganache over de cake (werk eventueel af met nog wat sinaasappel zeste) en smullen maar!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.