Konijnenbout Bourguignonne

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Konijnenbouten
boter
zout, peper
ui
champignons
licht gerookt spek
rode wijn
laurier
Rundsbouillon
Roux voor bruine sauzen van Maïzena
peterselie

Bereiding:

Konijnenbouten droogdeppen met keukenpapier, aan beide zijden kruiden met zout en peper en aanbraden in hete boter.
Ui grof snijden.
Champignons in vier snijden.
Spek in reepjes snijden.
Voeg ui, champignons en spek toe aan het konijn in de braadpan en laat even mee bakken.
Afblussen met rode wijn en een beetje rundsbouillon toevoegen.
Laurierblad bij de bereiding doen en onder deksel laten sudderen tot het met een vorkprik gaar aanvoelt (ongeveer 1 uur tot 1,5 uur).

Het lekkerste is om ze zo een dag van te voren te bereiden en dan verder af te werken. Maar je kunt ze natuurlijk ook in één keer bereiden.


De konijnenbouten uit het stoofvocht halen en dit aan de kook brengen. Licht binden met de roux en op smaak brengen.
Leg de konijnenbouten terug in de saus en laat nog een tiental minuten zachtjes sudderen.
Afwerken met gehakte peterselie


Reacties