Doorgaan naar hoofdcontent

Konijnenbout Bourguignonne

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Konijnenbouten
boter
zout, peper
ui
champignons
licht gerookt spek
rode wijn
laurier
Rundsbouillon
Roux voor bruine sauzen van Maïzena
peterselie

Bereiding:

Konijnenbouten droogdeppen met keukenpapier, aan beide zijden kruiden met zout en peper en aanbraden in hete boter.
Ui grof snijden.
Champignons in vier snijden.
Spek in reepjes snijden.
Voeg ui, champignons en spek toe aan het konijn in de braadpan en laat even mee bakken.
Afblussen met rode wijn en een beetje rundsbouillon toevoegen.
Laurierblad bij de bereiding doen en onder deksel laten sudderen tot het met een vorkprik gaar aanvoelt (ongeveer 1 uur tot 1,5 uur).

Het lekkerste is om ze zo een dag van te voren te bereiden en dan verder af te werken. Maar je kunt ze natuurlijk ook in één keer bereiden.


De konijnenbouten uit het stoofvocht halen en dit aan de kook brengen. Licht binden met de roux en op smaak brengen.
Leg de konijnenbouten terug in de saus en laat nog een tiental minuten zachtjes sudderen.
Afwerken met gehakte peterselie


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.