Doorgaan naar hoofdcontent

Bloemkool paprikasoep

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper

Soep van geroosterde groenten en cashewnoten, afgewerkt met geroosterd amandelschaafsel.

Geïnspireerd door het recept van Njam.tv

Ingrediënten:

1 kleine bloemkool
2 rode paprika's
1 rode peper
1 ui
0,dl olijfolie
50 gram cashewnoten
1 liter groentebouillon
3 eetlepels witte miso
2 theelepels komijn
zout en peper
geschaafde amandelen
peterselie

Bereiding:

Oven aanzetten op 180 graden.
Bloemkool in roosjes verdelen  (hoeft niet helemaal gelijkmatig te zijn)
Paprika's van zaadlijsten ontdoen en in grove stukken snijden.
Ui grof snijden.
Rode peper van zaadjes ontdoen en grof snijden.
Doe deze groenten in een ruime ovenschaal of leg ze op een bakplaat met bakpapier en bedruip met olijfolie.
Plaats 30 minuten in de oven.
Doe de geroosterde groenten samen met de bouillon, komijn, cashewnoten en miso in een pan en laat 30 minuten zachtjes koken.
Rooster de geschaafde amandelen kort in een koekenpan.
Hak de peterselie fijn.
De soep mixen met een staafmixer en op smaak brengen.
Bij het uitserveren afwerken met geroosterd amandelschaafsel en peterselie.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.