Witloftaart met gerijpte geitenkaas

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Uien
boter
Za'atar
Witlof
zout en peper
Rolletje gerijpte geitenkaas
vloeibare honing
bladerdeeg
ei

Bereiding:

Uien in halve ringen snijden en bakken in boter met wat za'atar tot ze mooi bruin en licht gekarameliseerd zijn.
Laten afkoelen.
Het onderste deel van de witlofstronken wegsnijden.
Witlof in lange plakken snijden en bakken in hete boter tot ze net wat kleur krijgen.
Laten afkoelen.
Ei losroeren.
Bakplaat beleggen met bakpapier.
Bladerdeeg op de bakplaat en zorg voor een opstaand randje.
Bladerdeeg inprikken met een vork.
Oven verwarmen op 210 graden.
Leg de afgekoelde uienringen op het bladerdeeg, verspreid goed en zorg dat het er niet te dik op ligt.
Daarop het afgekoelde witlof, ook goed gespreid en niet te veel op elkaar.
Licht kruiden met zout en peper.
Alles, dus niet enkel de randen, licht bestrijken met losgeroerd ei.
Plaats in de oven voor 25 minuten.
Geitenkaas in dunne plakjes snijden en op de half gebakken witloftaart schikken.
Doe op ieder rondje geitenkaas enkele druppeltjes honing en plaats terug in de oven voor 15 minuten.

Let op: temperatuur en baktijd is nooit absoluut zoals in recepten vermeld staat. Altijd zelf in de gaten houden of het één of ander moet bijgestuurd worden.


Reacties