Doorgaan naar hoofdcontent

Feestelijke garnaalcocktail


Dit recept kan ook geopend worden met Recipe Keeper.

Ingrediënten (voor 4 personen)

8 blaadjes kropsla
250 gram Noordzeegarnalen
3 tomaten
2 hardgekookte eieren
4 eetlepels mayonaise
enkele druppels Worshestershiresaus
2 druppels tabasco
1/2 eetlepel Sherry dry
1/2 eetlepel Whisky
2 eetlepels tomatenketchup
peterselie

Bereiding

Peterselie hakken.
Tomaten pellen, van zaadlijsten ontdoen en in blokjes snijden.
Hardgekookte eieren goed droog maken en heel fijnhakken.
Kropsla wassen, drogen en in reepjes snijden.
De bodem van de coupes bedekken met de gesneden kropsla.
Op de sla de garnalen schikken.
Cocktailsaus maken: Mayonaise m.b.v. kleine garde mengen met tabasco, Worshestershiresaus, Sherry, Whisky en tomatenketchup.
De saus over de garnalen doen.
De garnaalcocktail afwerken met tomatenblokjes, fijngehakt ei en peterselie.
De cocktailcoupes op klein bord met kantpapiertje zetten.
Bestek: kleine lepel kleine vork.

Dit recept werd hier geplaats op 30 december 2009, herzien met foto's op 13 december 2020.







Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.