Meringue Italienne

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper

Ik heb me voor dit recept gebaseerd op het recept van Rutger bakt. Waarvoor dank!

Ook Laurasbakery geeft voortreffelijke informatie over de bewerking van Italiaans schuim.

Ingrediënten:

60 ml water + 300 gram suiker
3 eiwitten + mespuntje zout
30 gram suiker

Bereiding:

Water met suiker op een zacht vuurtje tot een siroop koken.
Eiwitten met een mespuntje zout in een zorgvuldig schoongemaakte vetvrije kom in de keukenmachine opkloppen tot een stevig schuim waaraan je geleidelijk de 30 gram suiker hebt aan toegevoegd.
De suikersiroop op een temperatuur van 118 graden brengen (siroop schuimt heftig zonder verkleuring). Gebruik voor de zekerheid een keukenthermometer.
De hete suikersiroop al roerend met de garde in de keukenmachine in een dun straaltje door het eiwitschuim mengen.
Het eiwit wordt nu een stevig licht blinkend schuim.
Laat de keukenmachine verder werken tot het stevige eiwitschuim is afgekoeld tot lauwwarm.

Je kunt dit mooie stevige eiwitschuim nu rechtstreeks gebruiken voor desserts en gebak en eventueel met een brander licht verkleuren zodat de meringue zacht schuimig en stroperig blijft of je kunt gespoten toefjes schuim op een bakplaat met bakpapier in de oven plaatsen bij 100 graden gedurende ongeveer twee uur. In het laatste geval krijg je harde brosse meringues die je voor allerlei toepassingen kunt gebruiken.

Reacties