Doorgaan naar hoofdcontent

Meringue Italienne

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper

Ik heb me voor dit recept gebaseerd op het recept van Rutger bakt. Waarvoor dank!

Ook Laurasbakery geeft voortreffelijke informatie over de bewerking van Italiaans schuim.

Ingrediënten:

60 ml water + 300 gram suiker
3 eiwitten + mespuntje zout
30 gram suiker

Bereiding:

Water met suiker op een zacht vuurtje tot een siroop koken.
Eiwitten met een mespuntje zout in een zorgvuldig schoongemaakte vetvrije kom in de keukenmachine opkloppen tot een stevig schuim waaraan je geleidelijk de 30 gram suiker hebt aan toegevoegd.
De suikersiroop op een temperatuur van 118 graden brengen (siroop schuimt heftig zonder verkleuring). Gebruik voor de zekerheid een keukenthermometer.
De hete suikersiroop al roerend met de garde in de keukenmachine in een dun straaltje door het eiwitschuim mengen.
Het eiwit wordt nu een stevig licht blinkend schuim.
Laat de keukenmachine verder werken tot het stevige eiwitschuim is afgekoeld tot lauwwarm.

Je kunt dit mooie stevige eiwitschuim nu rechtstreeks gebruiken voor desserts en gebak en eventueel met een brander licht verkleuren zodat de meringue zacht schuimig en stroperig blijft of je kunt gespoten toefjes schuim op een bakplaat met bakpapier in de oven plaatsen bij 100 graden gedurende ongeveer twee uur. In het laatste geval krijg je harde brosse meringues die je voor allerlei toepassingen kunt gebruiken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.