Doorgaan naar hoofdcontent

Hamburgerbroodjes


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Met dank Rutger:
En Rutger heeft zich op zijn beurt laten inspireren door Levine

Ingrediënten:

500 gr biologische bloem + 10 gram broodverbeteraar
(Soezie of Aveve)
20 gram verse gist
10 gr zout
25 gr zonnebloemolie
1 ei
275 gr volle melk
sesamzaadjes
wat extra zonnebloemolie

Bereiding:

Melk+ gist + bloem in de keukenmachine kneden tot alles goed gemengd is, dan zout en olie toevoegen.
Kneden tot een elastisch samenhangende deegbal (ongeveer 10 minuten).
Afgedekt laten rijzen tot dubbele volume = ongeveer 1 uur.
Het deeg doorslaan (ontgassen) en in 9 gelijke stukken verdelen.
De 9 stukken deeg opbollen.
Strooi sesamzaadjes op het werkoppervlak.
Haal de ovenkant van de deegbolletjes even door een kommetje water en duw ze dan even in de sesamzaadjes.
Schik ze op een bakplaat met bakpapier en duw ze met de handpalm plat.
Strijk ze in met wat zonnebloemolie en dek af met plastic.
Laat een uur rijzen.
Oventemperatuur = 220 graden (boven- en onderwarmte, liever geen hete lucht).
Plaats 15 minuten in de oven.
Indien nodig de oventemperatuur minderen tot 200 graden.
Laten afkoelen op een rooster.

 





 

Reacties

Meyke zei…
Dank voor het delen!

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.