Doorgaan naar hoofdcontent

Tarteletjes met perzik en lemon curd

 



Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper

Ingrediënten:

Suikerschelpen van bladerdeeg (Jos Poell)

Voor banketbakkersroom:

7 dl volle melk

3 eidooiers

40 gram bloem

80 gram suiker

vanillestokje


Perzik (blik of glas)

Lemon curd

Amandelschaafsel


Bereiding:

Banketbakkersroom: 

Melk met opengesneden vanillestokje zachtjes aan de kook brengen.

3 eidooiers losroeren met de helft van de suiker, de bloem en een achtergehouden scheutje koude melk.

Wanneer de melk heeft gekookt het vanillestokje verwijderen en deze al roerend met een garde bij de gemengde eidooiers doen.

Terug in de pan doen en op een zacht vuur al roerende even aan de kook laten komen.


Suikerschelp2/3 vullen met banketbakkersroom.

Daarop 2 theelepels lemon curd

Perziken in dunne plakjes snijden.

Bedek de bovenlaag van elk gevuld tarteletje met 2 perzikplakjes.

Amandelschaafsel licht roosteren en op de tarteletjes strooie

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.