Ingrediënten:
Suikerschelpen van bladerdeeg (Jos Poell)
Voor banketbakkersroom:
7 dl volle melk
3 eidooiers
40 gram bloem
80 gram suiker
vanillestokje
Perzik (blik of glas)
Amandelschaafsel
Bereiding:
Banketbakkersroom:
Melk met opengesneden vanillestokje zachtjes aan de kook brengen.
3 eidooiers losroeren met de helft van de suiker, de bloem en een achtergehouden scheutje koude melk.
Wanneer de melk heeft gekookt het vanillestokje verwijderen en deze al roerend met een garde bij de gemengde eidooiers doen.
Terug in de pan doen en op een zacht vuur al roerende even aan de kook laten komen.
Suikerschelp2/3 vullen met banketbakkersroom.
Daarop 2 theelepels lemon curd
Perziken in dunne plakjes snijden.
Bedek de bovenlaag van elk gevuld tarteletje met 2 perzikplakjes.
Amandelschaafsel licht roosteren en op de tarteletjes strooie
Reacties