Tarteletjes met perzik en lemon curd

 



Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper

Ingrediënten:

Suikerschelpen van bladerdeeg (Jos Poell)

Voor banketbakkersroom:

7 dl volle melk

3 eidooiers

40 gram bloem

80 gram suiker

vanillestokje


Perzik (blik of glas)

Lemon curd

Amandelschaafsel


Bereiding:

Banketbakkersroom: 

Melk met opengesneden vanillestokje zachtjes aan de kook brengen.

3 eidooiers losroeren met de helft van de suiker, de bloem en een achtergehouden scheutje koude melk.

Wanneer de melk heeft gekookt het vanillestokje verwijderen en deze al roerend met een garde bij de gemengde eidooiers doen.

Terug in de pan doen en op een zacht vuur al roerende even aan de kook laten komen.


Suikerschelp2/3 vullen met banketbakkersroom.

Daarop 2 theelepels lemon curd

Perziken in dunne plakjes snijden.

Bedek de bovenlaag van elk gevuld tarteletje met 2 perzikplakjes.

Amandelschaafsel licht roosteren en op de tarteletjes strooie

Reacties