Doorgaan naar hoofdcontent

Aardappelovenschotel met gehakt, prei en champignons

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Aardappelen (vastkokend)
bouillon (klein beetje)
gemengd gehakt
champignons
prei
braadboter
geraspte kaas
eieren
crème fraiche
peterselie
zout en peper

Bereiding:

Oven verhitten op 200 graden.
Aardappelen in dunne plakjes snijden.
Ovenschaal inboteren.
Aardappelplakjes dakpansgewijs in de ovenschaal schikken en bevochtigen met bouillon (ik gebruikte kippenbouillon). Let er op, de aardappelschijfjes moeten niet drijven in de bouillon, juist een klein beetje gebruiken.
Dek af met een stuk bakpapier en plaats in de oven voor 15 minuten.
Intussen het gehakt rul bakken.
Prei en champignons in dunne plakjes snijden en aan het gehakt toevoegen, even mee laten bakken.
Peterselie fijnhakken en met eieren, zout en peper en crème fraiche losroeren.
Haal na 15 minuten de ovenschaal met aardappelen uit de oven, doe de helft van het gehaktmengsel er op, dan een laagje geraspte kaas (niet te veel), daarop het laatste deel van get gehaktmengsel, weer een laagje kaas en daarover heen het eiermengsel.
Plaats in de oven voor 20 tot 25 minuten.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.