Aardappelovenschotel met gehakt, prei en champignons

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Aardappelen (vastkokend)
bouillon (klein beetje)
gemengd gehakt
champignons
prei
braadboter
geraspte kaas
eieren
crème fraiche
peterselie
zout en peper

Bereiding:

Oven verhitten op 200 graden.
Aardappelen in dunne plakjes snijden.
Ovenschaal inboteren.
Aardappelplakjes dakpansgewijs in de ovenschaal schikken en bevochtigen met bouillon (ik gebruikte kippenbouillon). Let er op, de aardappelschijfjes moeten niet drijven in de bouillon, juist een klein beetje gebruiken.
Dek af met een stuk bakpapier en plaats in de oven voor 15 minuten.
Intussen het gehakt rul bakken.
Prei en champignons in dunne plakjes snijden en aan het gehakt toevoegen, even mee laten bakken.
Peterselie fijnhakken en met eieren, zout en peper en crème fraiche losroeren.
Haal na 15 minuten de ovenschaal met aardappelen uit de oven, doe de helft van het gehaktmengsel er op, dan een laagje geraspte kaas (niet te veel), daarop het laatste deel van get gehaktmengsel, weer een laagje kaas en daarover heen het eiermengsel.
Plaats in de oven voor 20 tot 25 minuten.


Reacties