Doorgaan naar hoofdcontent

Appelflapjes met marsepein

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Bladerdeeg
ei
marsepein
appel
rozijnen
citroen
suiker

Bereiding:

Gebruik net genoeg marsepein om de bladerdeeglapjes mee te bestrijken nadat het wat verdund is met wat losgeroerd ei.
Maak kleine plakjes bladerdeeg en bestrijk het middendeel met het losse marsepein.
Appel schillen, klokhuis verwijderen en in kleine blokjes snijden.
Verhit de oven op 200 graden.
Meng de appelblokjes met rozijnen en citroensap.
Leg een lepel van deze vulling op ieder bladerdeegplakje en vouw dicht.
Schik ze op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met losgeroerd ei.
Bestrooi lichtjes met suiker.
Plaats in de hete oven voor 15 à 20 minuten.
Laat iets afkoelen op een rooster en bestrooi met poedersuiker.
Ze zijn het lekkerst als ze lauwwarm zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.