Doorgaan naar hoofdcontent

Gehakttaart met prei en cashewnoten

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Achteraf beschouwd is het beter dit stugge deeg te vervangen door bladerdeeg. Dus als je dit recept gebruikt, houd daar dan rekening mee.

Ingrediënten:

Voor het deeg:

300 gram bloem
1 ei
150 gram boter
een beetje zout
een klein beetje koud water (enkele eetlepels)

Voor de vulling:

500 gram mager rundergehakt
1 ui
braadboter
Gehaktkruiden ( zout + peper + nootmuskaat + paprikapoeder + knoflookpoeder)
Prei ( 1 grote of 2 kleine)
50 gram ongezouten cashewnoten
4 eieren
100 gram crème fraîche
75 gram geraspte pittige kaas
paneermeel.


Bereiding:

Alle ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine tot een homogeen deeg mixen.
Het deeg inpakken in plasticfolie en een uur in de koelkast laten rusten.
Een taartvorm of springvorm inboteren en bedekken (bodem en rand) met bakpapier. Zorg dat het bakpapier goed kleeft aan de bodem en de rand van de vorm.

Ui versnipperen en aanfruiten in de hete boter.
Gehakt en gehaktkruiden toevoegen en rul bakken.
Prei schoonmaken en in dunne ringen snijden.
Preiringen nog even laten meebakken met het gehakt.
Laten afkoelen.

Eieren losroeren met zout, peper, crème fraîche en geraspte kaas.

Oven verhitten op 200 graden.
Deeg uitrollen (3 mm) en de bakvorm helemaal bedekken ( je zult deeg over hebben, dit kun je bijvoorbeeld gebruiken om kleine hartige hapjes mee te maken).
De bodem van het deeg inprikken met een vork en lichtjes bestrooien met paneermeel.
Het afgekoelde gehakt in de taartvorm doen en doe hierover het eiermengsel.
Plaats in de oven voor 30 minuten. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.