Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.
Achteraf beschouwd is het beter dit stugge deeg te vervangen door bladerdeeg. Dus als je dit recept gebruikt, houd daar dan rekening mee.
Ingrediënten:
Voor het deeg:
300 gram bloem
1 ei
150 gram boter
een beetje zout
een klein beetje koud water (enkele eetlepels)
Voor de vulling:
500 gram mager rundergehakt
1 ui
braadboter
Gehaktkruiden ( zout + peper + nootmuskaat + paprikapoeder + knoflookpoeder)
Prei ( 1 grote of 2 kleine)
50 gram ongezouten cashewnoten
4 eieren
100 gram crème fraîche
75 gram geraspte pittige kaas
paneermeel.
Bereiding:
Alle ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine tot een homogeen deeg mixen.
Het deeg inpakken in plasticfolie en een uur in de koelkast laten rusten.
Een taartvorm of springvorm inboteren en bedekken (bodem en rand) met bakpapier. Zorg dat het bakpapier goed kleeft aan de bodem en de rand van de vorm.
Ui versnipperen en aanfruiten in de hete boter.
Gehakt en gehaktkruiden toevoegen en rul bakken.
Prei schoonmaken en in dunne ringen snijden.
Preiringen nog even laten meebakken met het gehakt.
Laten afkoelen.
Eieren losroeren met zout, peper, crème fraîche en geraspte kaas.
Oven verhitten op 200 graden.
Deeg uitrollen (3 mm) en de bakvorm helemaal bedekken ( je zult deeg over hebben, dit kun je bijvoorbeeld gebruiken om kleine hartige hapjes mee te maken).
De bodem van het deeg inprikken met een vork en lichtjes bestrooien met paneermeel.
Het afgekoelde gehakt in de taartvorm doen en doe hierover het eiermengsel.
Plaats in de oven voor 30 minuten.
Reacties