Doorgaan naar hoofdcontent

Vermicelli kippensoep

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Kippenbouillon
kipfilet
kippengehakt
zout, peper
paneermeel
champignons
vermicelli
lente-ui

Bereiding:

Kippengehakt aanmaken met zout, peper en paneermeel en er balletjes van draaien.
Breng kippenbouillon aan de kook.
Kipfilet in dunne reepjes snijden.
Doe de kipfiletreepjes en de gehaktballetjes bij de bouillon en houd tegen het kookpunt aan gedurende 10 minuten.
Champignons in plakjes snijden.
Voeg vermicelli en champignons toe aan de bouillon en laat zachtjes koken.
Lente ui schoonmaken en in fijne ringetjes snijden.
het onderste witte gedeelte van de lente ui even mee laten koken.
Breng de soep op smaak.
Het groene gedeelte van de lente ui voeg je pas toe bij het serveren van de soep.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.