Stoofpot van sperziebonen, spitskool, champignons en tomaat

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Ui
(spek)
sperziebonen
spitskool
champignons
tomaat
tomato frito
boter of margarine
zout, peper
laurier
tijm
bouillon

Bereiding:

Sperziebonen blancheren (5 minuten koken in licht gezouten water en afspoelen onder koud water).
Ui in halve ringen snijden.
Champignons in vier snijden.
Spitskool (slechts een kleine hoeveelheid t.o.v. sperziebonen) in kleine reepjes snijden.
Tomaten in kleine stukken snijden.
Spek in reepjes snijden (als je het vegetarisch wil houden, laat je het spek weg).
De groenten (en het spek) in hete boter smoren.
Tomato frito, een beetje bouillon, laurier en tijm toevoegen en onder deksel 10 minuten zachtjes laten sudderen.
Sperziebonen toevoegen en wederom onder deksel 15 minuten zachtjes laten sudderen.
Op smaak brengen met zout en peper.


Reacties