Doorgaan naar hoofdcontent

Roti met spitskool en kip

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe keeper.

Ingrediënten:

Roti (uit diepvriesvak van toko)
ui
spitskool
kipstukjes
arachideolie
tomaat
kerrie
kurkuma
5 spices
gemberpoeder
koriander
eieren
Kippenbouillon

Bereiding:

Ui fijn snijden.
Spitskool in kleine reepjes snijden.
Kipstukjes droogdeppen en bakken in hete olie.
Ui en spitskool toevoegen en goed omroeren.
Specerijen er door roeren en op een niet te hoog vuur, regelmatig omroerend bakken.
Tomaat in stukken snijden.
Eieren hard koken en direct 'schrikken' en pellen.
Kippenbouillon en tomaat toevoegen maar zorg er voor dat de bereiding smeuïg en niet te nat is.
Intussen de roti verwarmen, dat kan in een grote koekenpan of in de magnetron, in een stoomoven of ingepakt in aluminiumfolie in oven of airfryer.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.