Stoverij van groenten in rode wijn met (young) jackfruit

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Ui
boter
wortel
pastinaak
champignons
young jackfruit (blik)
bloem
rode wijn
groentebouillon
laurier
roux voor bruine sauzen (Maïzena)

Bereiding:

Jackfruit afspoelen en goed laten uitlekken.
Groenten in gelijkmatige grootte snijden.
Jackfruit droogdeppen met keukenpapier en door de bloem halen.
in een grote braadpan de groenten en jackfruit fruiten in hete boter.
Rode wijn, bouillon en laurier toevoegen en onder deksel zachtjes laten sudderen (regelmatig roeren) tot de groenten beetgaar zijn.
Op smaak brengen en indien nodig iets binden met roux voor bruine sauzen.

Dit gerecht kun je combineren met een aardappelbereiding naar keuze (puree, stamppot, gebakken aardappelen, frieten, …),  met rijst of pasta.


Reacties