Doorgaan naar hoofdcontent

Appel mascarponetaart

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

1 vel taartdeeg (Tante Fanny)
2appels (bijvoorbeeld Elstar)
325 gram mascarpone
80 gram suiker
20 gram vanillesuiker
2 eieren
100 gram bloem
Wat extra suiker
Kaneelpoeder
Abrikozenjam

Bereiding:

Oven verwarmen op 180 graden.
Springvorm inboteren en bedekken met bakpapier (bodem en rand).
Deeg in de vorm doen en overal goed aandrukken.
Met een vork gaatjes prikken in de taartbodem.
Eieren losroeren met suiker in staande mixer.
Mascarpone en bloem toevoegen en goed mengen.
Doe dit mascarponebeslag in de taartvorm.
Appels in vier snijden, schillen en klokhuis verwijderen.
De kwarten appel in plakjes snijden en dakpansgewijs op de vulling van de taart schikken en iets in de vulling duwen.
men wat fijne kristalsuiker met een klein lepeltje kaneel en strooi dit over de appelschijfjes (niet te veel).
Plaats in de oven voor 50 tot 60 minuten.
Na de baktijd op een rooster plaatsen en enkele minuten wachten om ring en bodemplaat van de springvorm weg te halen.
Intussen 3 volle eetlepels abrikozenjam met 1 eetlepel water al roerend aan de kook brengen en op een zacht vuurtje laten staan tot het bijna begint te karamelliseren (er worden grote kookbellen gevormd). Bestrijk met een keukenkwastje het oppervlak van de taart met deze hete abrikozenjam.
Laat de taart volledig afkoelen op een rooster.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.