Doorgaan naar hoofdcontent

Chocoladepudding met hazelnoten en slagroom

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

65 gram custardpoeder (vanillebloem of puddingpoeder)
65 gram suiker
1 liter volle melk
1 tablet Tony's Chocolonely  melk 32% hazelnoot (180 gram)
2 dl slagroom (35 - 40%)
75 gram suiker

Bereiding:

3/4 liter melk aan de kook brengen.
1/4 liter melk aanmaken met custardpoeder en suiker.
Als de melk kookt het custardmengsel aan de melk toevoegen en al roerend met een garde de pudding 1 minuut zachtjes doorkoken.
Van het vuur weg de chocolade in kleine stukken al roerend toevoegen tot alles is opgelost.
Afvullen in dessertschaaltjes en laten afkoelen, afgedekt met plasticfolie of een dekseltje..
Slagroom opkloppen met suiker en met een spuitzak met gekartelde spuitmond toefjes slagroom op de pudding aanbrengen.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.